Край с The Doors, съдът ги забрани

За почти всички фенове (и най-вече фенки) историята на групата The Doors приключва през 1971-ва година, когато умира Джим Морисън (Jim Morrison).

Да, обаче част от останалите членове на бандата не са на същото мнение и продължиха да се подвизават на сцената с името на групата. Но дотук: на Рей Мензарек (Ray Manzarek) и Роби Кригер (Robbie Krieger) им бе забранено от американски съд да използват името "The Doors" за да представят сегашната си банда.

Музикантите не бяха изнагляли толкова, че да се наричат гръмко "The Doors", подвизаваха се като "The Doors of the 21st Century", но сега вече и на това нямат право. Също така не могат да се рекламират по начини свързани с Джим Морисън.

Делото започна когато Рей и Роби зарязаха друг оригинален член на бандата - Джон Денсмор (John Densmore). Той от своя страна се обедини със семейството на Морисън и тръгна да съди другите двама заявявайки, че те нямат право да използват името и завета на бандата.

В крайна сметка съда се е съгласил с Денсмор и е осъдил Мензарек и Кригер да палтят 5 милиона долара на ищците затова, че са използвали образа на The Doors по време на турнето си.

"The Doors of the 21st Century" обаче нямат намерение да спират с концертния живот и ще продължат да се подвизават като "Riders On The Storm" - кръстени на култовата песен на The Doors. Този вариант вече е напълно законен уверяват ни те.

Източник: mp3.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини