Еколози протестират срещу правителството и незаконното строителство

Еколози ще протестират едновременно във Варна и София срещу правителството и незаконните строежи в защитени територии. Шествията им са насрочени за днес.
Сборният пункт във Варна е площад „Независимост". От там, в 18:30 часа, ще тръгнат протестиращите. Мотото, под което се провежда акцията им, е „Да вдигнем ШУМ за природата". Организатори са коалицията от 30 неправителствени организации „За да остане природа в България" и „Граждани за Рила". Те призовават всички, които ще подкрепят протеста да носят будилници, камбани, чинели, свирки, тъпани и тарамбуки.
Според природозащитниците, офшорни компании, покровителствани от правителството, грабят природните богатства и бъдещето на България. Народът ще плати от джоба си масрафа за нови проекти за ски курорти в България с милиони легла и милиарди метри писти, пише в обявата за протеста, публикувана на сайта на коалиция „За да остане природа в България".
Шествието ще бъде в подкрепа на Пирин, Рила, Иракли, Ропотамо, Островите, Дуранкулак, Аркутино, Берковица, Карлък, Ливадите, Гьоловете, Аязмото, Родопи, Ибър и Яйлата.
В София еколозите се събират в 19 часа на пилоните пред НДК. Маршрутът им минава покрай Президентството, парламента, а крайната точка е езерото „Ариана".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини