Маскиран заля с киселина двама души

Маскиран мъж заля с киселина шофьор и 19-годишния му спътник в паркиран автомобил в Провадия, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Варна.

Инцидентът е станал в понеделник около 11 ч., съобщи БТА. Пострадалите седели във "Фолксваген" с варненска регистрация, когато към тях се приближил мъж с маска на лицето. Той счупил с дървена бухалка страничното стъкло на колата, след което залял с киселина двамата вътре. Те са от варненското село Бозвелийско.

По-тежко е състоянието на 32-годишния шофьор. Той е настанен във Военноморската болница във Варна с 20 % изгаряния по корема и бедрата. Младежът е с леки изгаряния и след преглед в болницата в Провадия е освободен. Полицията продължава да издирва маскирания нападател.
За подобно престъпление с киселина днес Варненският районен съд постанови ефективни присъди от 3 години затвор при първоначален строг режим за Ивайло Гъдев и Стоил Илиев. Двамата бяха признати за виновни, че на 31 август 2007 г. в Аксаково са залели със сярна киселина 41-годишния общинар от "Атака" Красен Георгиев. Поразено е зрението и на двете му очи.

Делото срещу 34-годишния Гъдев и 24-годишния Илиев се гледа по съкратената процедура и затова получиха по-ниски присъди. Срещу Гъдев влиза в сила и предишна негова присъда от 1 година и 8 месеца затвор. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини