Четирима пострадаха при катастрофа заради висока скорост на пътя за Търън

Двама водачи на автомобили и още двама пътници са пострадали при катастрофа, станала на 5 юни вечерта, съобщават от полицията в Смолян.

 Около 19:20 ч. на пътя между смолянските села Търън и Равнища, се удрят лек автомобил “Фолксваген Венто”, управляван от 71 годишният С. Х.  от с. Кънчево, общ. Казанлък, и  “Опел Астра”, управляван от 39-годишна жена от гр. Нови искър, общ. Столична. Инцидентът е станал на дясна крива, когато автомобилът “Фолксваген Венто" навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в другата кола.

При възникналото ПТП са пострадали водачите на двата автомобила, както и двама пътуващи в лекия автомобил, шофиран от възрастния водач.   20-годишен младеж от Рудозем е с натъртвания в областта на главата, 34-годишна пътничка от гр. Нови искър, е със спукана лява ключица. Всички пострадали са без опасност за живота, транспортирани са от екип на ЦСМП в МБАЛ - Смолян, където им е оказана медицинска помощ, след което са освободени за домашно лечение.

Причините за възникване на ПТП са движение със скорост, несъобразена с атмосферните условия, релефа и състоянието на пътя. Използвани са обезопасителни колани. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини