С голям концерт ДЮФА в Смолян чества 45 години от създаването си

Изображение 1 от 5

    С голям юбилеен концерт Детският юношески фолклорен ансамбъл /ДЮФА/ в Смолян отбеляза 45 години от създаването си.

    По случай празника на 3 юни бяха открити паметни плочи в чест на създадения преди 50 години Детски танцов състав „Орфей“, с художествен ръководител Васил Симеонов, а на тържеството присъстваха неговата съпруга и дъщеря.

    В празничния концерт в  зала 1 на НЧ „Христо Ботев-1871“ в Смолян с фолклорни песни и танци участваха децата от ДЮФА, а родопската гайда не спираше да звучи, по време на  целия концерт. В програмата взеха участие и гост изпълнители, бивши възпитаници на ДЮФА- състав „101 каба гайди“, Фамилия Илчеви, Златина Узунова, Фидан Меров, ТФ „Зареница“, ВГ „Ро-войс“, състав „Орфееви звуци“. В продължение на 2 часа публиката имаше възможността да се наслади на истински автентичен фолклор. По традиция в края на годишния концерт председателят на читалището Иван Иванов награди абитуриентите, за които това бе последния концерт със състава.

    ДЮФА е ансамбъл, който възпитава, подарява, съхранява, предава на децата българския фолклор – палитра от народни песни и танци, в която каба гайдата е основен цвят. Родопска магия и вълшебство струи, когато гайдата засвири!

    Да пожелаем на детския ансамбъл още много години да се лее народната музика и още много години, изпълнени с желание и труд!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини