Турция с нови вероломни планове за Тракия

С цел да минира и да изложи гръцкото председателство на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) турската дипломация се опитва да прехвърли дневния си ред за област Тракия в международната организация, пише гръцкият вестник "Етнос".

По информация на изданието Омур Орхун, който до момента заема длъжността на "личен представител" в председателството на ОССЕ по проблемите с дискриминацията срещу мюсюлманите, планира да посети гръцката област. Наред с това турската страна иска от Гърция да поднови мандата му. Орхун е назначен от българското председателство на организацията на едно от трите места на "лични представители", припомня "Етнос".

Действията на Анкара поставя в трудна позиция гръцкото правителство, тъй като то или ще трябва да приеме изнудването на турската страна, позволявайки по време на неговото председателство да се постави въпросът за "турско малцинство", или ще трябва да отхвърли молбата на Турция и това да има последствия за имиджа му.

Припомняме, че в Северна Гърция живее малцинство, което Атина нарича мюсюлманско. Според Анкара обаче става дума за турско малцинство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини