Полицията разпръсна с газ фенове на Англия и Русия в Марсилия

Френската полиция се намеси, за да раздели и усмири английски и руски фенове, които бяха на път да се сбият преди мача на техните национални отбори в Марсилия тази вечер.

През деня имаше редица инциденти с английските запалянковци, а в късните часове отново на сцената излязоха местните младежи. Кадрите от Марсилия напомнят на най-мрачните години в историята на английските фенове.
"Полицаите разделиха групи от английски и руски привърженици. Те са използвали сълзотворен газ, за а успокоят няколко английски пияни фенове", се казва в съобщението на полицията.

Най-малко двама са арестувани. Кадри на "Ройтерс" показаха арестуван английски запалянко в полицейски ван.

Първите искри пламнали около 18.20 часа пред бара "Куин Виктория" на старото пристанище, където англичаните цял ден пиели. Те пеели песни за ИРА, за свалените германски самолети и националния химн.

Първият регистриран бой се оформил между англичани и френскоговорящи мъже, а един е бил набит и хвърлен в пристанището.

Органите на реда веднага направиха кордон срещу английските фенове, които от своя страна ги замеряха с бутилки. Един от английските фенове с червена фланелка на националния отбор е бил арестуван.

Сълзотворният газ е бил използван като превантивна мярка срещу феновете, които са повишавали градуса на напрежението с настъпването на нощта.

Френските власти изпратиха около 1000 полицаи в Марсилия, където тази вечер се очакват 70 хиляди английски фенове и 20 хиляди руснаци.

Проблемите с английските запалянковци в Марсилия продължават вече втори ден, като полицията се намеси решително и в четвъртък, за да разтърве стотина англичани и около 50 местни младежи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини