Германия тръгна с трудна победа срещу Украйна

Световният шампион Германия започна участието си на европейското първенство по футбол във Франция с нелека победа срещу Украйна.

Въпреки че водеше в резултата от самото начало на мача, германците трябваше да разчитат няколко пъти на вратаря си Мануел Нойер и на гол в 92-ата минута на резервата Бастиан Швайнщайгер, за да стигнат до успеха от 2:0.

Украинците стояха нелошо на терена и показа колко много слабости има в защитата на Бундестима. Отбраната обаче издържа най-вече заради силната игра на Жером Боатенг и спасяванията на вратаря.

Украйна първа имаше възможност да открие резултата, след като още в петата минута германците загубиха топката близо до наказателното поле, а Йевхен Коноплянка отправи мощен удар. Мануел Нойер обаче изби със страхотен рефлекс.

Германия отговори с удар на Йонас Хектор, който получи топката от Томас Мюлер, но не успя да улуци вратата от воле. Марио Гоьотце също започна много активно и няколко пъти влезе остро в наказателното поле на украинците.

Световният шампион поведе в 19-ата минута след изпълнение на свободен удар от Тони Кроос, който центрира перфектно и Шкодран Мустафи се извиси, за да забие топката в мрежата на Украйна.

Украинците отговориха с много сериозна опасност в 27-ата минута след изпълнение на корнер. Йевхен Хачериди се извиси най-високо и отправи много добър удар под гредата, но Нойер успя да избие с една ръка.

Украинците обаче се измъкнаха от второ попадение три минути по-късно, когато след пас от дълбочина на Тони Кроос Сами Кедира излезе сам срещу вратаря, но ударът му беше отразен от Андрий Пятов.

Украинците показаха отново зъби в 37-ата минута, когато Коноплянка получи непокрит топката отляво и веднага я насочи към вратата. Централният защитник Жером Боатенг обаче изчисти пред голлинията и спаси вратата на Нойер от попадение.

Второто полувреме започна с леко предимство на Германия, но освен един удар на Юлиян Дракслер дълго време не се случваше нищо опасно пред двете врати.

В 57-ата минута Ярослав Ракитский стреля опасно от свободен удар, а Нойер трябваше да избива в долния си ляв ъгъл. След корнера се получи разбъркване пред вратата му, но защитниците се справиха и изчистиха.

Дълго време двата отбора не успяха да намерят пътя към вратата, но в 87-ата минута можеше да има промяна на резултата.

Първо Месут Йозил напредна сам срещу Пятов, но вратарят се справи отлично. След това украинците получиха шанс да изравнят след неточно връщане на Мустафи към Нойер, но отново Боатенг трябваше да се намесва.

Полузащитникът Бастиан Швайнщайгер, който влезе в игра в последните минути на двубоя, направи това, което съотборниците му дълго време не успяваха.

Той вкара гола на успокоението в 92-ата минута след перфектна контраатака, която тръгна от намеса на Мустафи в отбрана и центриране на Йозил.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини