Треньорът на Уелс: Русия не ни изненада с нищо

Селекционерът на Уелс Крис Коулмън заяви, че се гордее с представянето на своите футболисти, които при дебюта си на европейско първенство спечелиха първото място в група с Англия, Словакия и Русия. Класирането за следващата фаза беше подпечатано с разгром над "сборная" с 3:0.

"Русия не ни изненада. Очаквах съперникът да смени двамата опорни полузащитници с по-атакуващи, защото трябваше да вкарва голове и да победи, ако иска да продължи напред. Те бяха поставени под голям натиск и знаех, че ако вкараме първи, противникът ще се открие още повече, което ще даде допълнителни пространства при контраатаките ни. Така и се получи", коментира Коулмън след мача.

Според него представянето срещу Русия след загубата от Англия, дошла с гол в последната минута, е показателна за характера на отбора му.

"Горд съм с играчите. Те бяха смели, особено след съкрушителната загуба срещу Англия в самия край на предишния мач. Създадоха много положения, забавляваха се на терена. Ние сме малка държава, но що се отнася до страстта в играта ни, мога да кажа, че сме като континент", допълни селекционерът на Уелс.

"Знаех, че моите играчи са много добри и тактически, и технически, но само четири дни след голямото разочарование срещу Англия те показаха фантастична игра. Те са не само отлични играчи, но и силни характери. Този отбор може да постигне нещо голямо", завърши той.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини