Глоба от 20 хил.лв за ЕВН падна в съда

Касационен състав на Административен съд - Смолян остави в сила решение № 48/07.04.2016 г. на Районен съд – Мадан, с което е отменено наказателно постановление, издадено от Председателя на Комисия за енергийно и водно регулиране.

Делото беше образувано по жалба на Комисия за енергийно и водно регулиране.

Наказателното постановление е издадено на основание чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката. С него на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лв., за това, че за едногодишен период от 22.01.2013 г. не са предприели мерки за подобряване показателите за качеството на доставената електрическа енергия в с. Сопотот, общ. Рудозем.

Съдът е отменил наказателното постановление поради допуснати съществени процесуални нарушения, тъй като не е описано точно и ясно в какво точно се състои нарушението.

„Настоящият състав споделя изводите на районния съд, че и в Акта за установяване на административно нарушение и в самото наказателно постановление, не се съдържа описание на констатираните отклонения от нормалните стойности на съответните показатели, които илюстрират отклонение в качеството на доставената ел. енергия в сравнение с нормалния стандарт“ – се посочва в решението на Административния съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини