"Нощните вълци" на Путин вече са у нас (видео)

Предизвикалите много коментари след определени кръгове руски рокери „Нощни вълци” вече са на българска територия. Те са пристигнали в Бургас, а сред мотористите има не само руснаци. Домакин в Бургас е мотоклубът „Блекс и хулиганс”.

Малко след пристигането на рокерите група привърженици на патриотичната паравоенна организия "Български войнски съюз" в камуфлажни униформи и въоръжени с електрошокови палки нападнаха протестиращите срещу "Нощните вълци".

Сред протестиращите има руски и украински граждани, които живеят у нас. Протестиращите бяха тласкани по земята, ритани и нападани с електрошокови палки. Веднага на място пристигнаха 6 коли на полицията, частни охранителни компании и линейка, съобщи "Дневник".

„Нощните вълци” организират огромен мотопоход „Славянски свят 2016”, който е в три лъча и трябва да мине през Европа. Мотористите искат да посадят по едно дърво във всеки един град, където е загинал руски войник през Втората световна война. Полша обаче отказа достъп на мотористите.

Лидер на „Нощните вълци” е Александър Залдостанов-Хирурга, който е награждаван с орден от Владимир Путин. Той е сочен за участник в анексирането на Крим от страна на Русия. Руски анализатори ги определят като типичен формат на паравоенни проправителствени милиции заедно с казашките организации. Възникнал през май 1989 г. като първия в СССР клуб на любители на мотори, "Нощни вълци" е руска версия на организации като Hells Angels и Bandidos и своеобразен опит да не бъде допуснато навлизането на подобни американски структури след краха на комунизма.

Самите „Нощни вълци” не се определят за рокери, а за руски мотоциклетисти и твърдят, че връщат отнети от Руската империя територии. Вместо да мълчат, българските институции трябваше да имат ясна позиция и да не ги допускат. Затова се пускат словаци да говорят, но ще развеят знамената на престъпния комунистически режим със сърп и чук на Шипка, пред „Александър Невски”, заяви колумнистът на Actualno.com Асен Генов пред Нова телевизия. Той припомни, че утре (1 юли) ще има протест срещу присъствието на „Нощните вълци” пред „Александър Невски”, а мотористите ще дадат пресконференция в Руския културен център.

Не виждам защо това е проблем, „Нощните вълци” нямат политически искания. Каква е ползата на България от тази конфронтация с Русия, попита бившият депутат от БСП Страхил Ангелов. Той се обърна към Генов с определението „този”, а Генов му отвърна с „вие пък сте Сириеца”, визирайки посещение на Ангелов в Дамаск още по времето на Пламен Орешарски. Имаше съмнение, че това посещение беше финансирано от режима на Башар Асад.

Не говорим за културен обмен. Руската федерация финансира „Нощните вълци”, която е част от един много по-голям геостратегически план. „Славянският свят” е част от доктрината на Кремъл за „руски свят”, подчерта Генов. Той припомни думите на Валери Симеонов за заселването на Бургаския регион от руснаци и не изключи сценарий „Крим”. Не виждам проблем в това да се купуват имоти, защо толкова яростно искате да влошите отношенията между Русия и България, отвърна Ангелов. Тази енергия я хвърлете да наложите величието на българската държава, добави бившият депутат. Дайте да изгоним всички, добре ли сте, каза още Ангелов, а Генов отвърна, че "Нощните вълци" не са туристи.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини