Писателят и сценарист Александър Чобанов учи млади смолянчани на творческо писане

Изображение 1 от 2

    Заместник-областният управител Андриян Петров се срещна с младия писател и сценарист Александър Чобанов и участниците в лятната школа по творческо писане, която се провежда за трета поредна година в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Школата ще продължи от 30 юни до 5 юли 2016 година и в нея участват млади любители на творчеството между 14 и 20 годишна възраст.

    Александър Чобанов сподели, че е впечатлен от интереса към четенето на книги сред младите хора в региона.

    „Изненадаха ме с много заглавия и автори, които аз не познавам.” Той отбеляза, че една от целите на тази школа е да разберат подрастващите, че има реализация в сферата на изкуствата и да се стремят да развиват потенциала и творчеството си.

    „Апостолската мисия на Александър Чобанов и всички тези млади хора тук ме карат да бъда оптимист, че има бъдеще за развитието на културата в област Смолян и в България.”, сподели заместник-областният управител Андриян Петров. Той пожела успех на всички участници в лятната школа, като засвидетелства подкрепата си за творческата инициатива на Александър Чобанов.

    Инициатор и организатор на мероприятието е Александър Чобанов, който провежда и самите занимания. Той е роден в Смолян, носител е на голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината със сборника с разкази „Колекция 18“.  През 2011 г. излиза втората му книга „Летен следобед“, последвана от романа „Хлапета“.(2013г.) и сборника с разкази „Квантова градина“ (2015г.). Чобанов е и сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини