Масово ромско меле вдигна на крак полицията в Смолян

Скандал и меле в ромско гето край смолянския квартал Устово, вдингаха н акрак полицията. Сигналът бил подаден малко след полунощ на 4 юли. Скандалът на ул. „Васил Райдовски“ прераства в масово сбиване, в което се хвърлили мъже и жени от ромска фамилия. Три полицейски патрулки и 14 униформени са участвали в потушаването на скандала, наложило се да използват физическа сила и помощни средства. Няколко часа били необходими за възстановяване на обществения ред и спокойствието на жителите, но никой от  участниците в побоя не е потърсил медицинска помощ. Според пресцентъра на полицията причината за мелето е от битов характер, като след пристигане на място полицаите констатирали че един автомобил е унищожен и повредени били входна врата и прозорец на къща.

2 от лицата са задържани за 24 часа в РУ-Смолян и са съставени общо 15 акта за установяване на административно нарушение, повечето от тях-12 броя- за нарушаване общинската наредба за опазване на обществения ред. Тя предвижда санкция в размер от 50 до 2000 лева за нарушение на нощната тишина.

Съставен е един акт по Закона за гражданската регистрация и един по Закона за българските документи.  Един от участниците в екшъна е получил и акт за противозаконно нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения по Закона за МВР, а наказанието е глоба от 500 до 1000 лева. За повредения автомобил, входната врата и прозорец на къщата се извършва проверка. Няма пострадали полицейски служители, както и полицейски автомобили, уточняват от полицията.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини