Цигари за 7 млн. евро разкрили в български цехове в Испания

 Испанската полиция в акция (Снимка архив)
Сн.: EPA/БГНЕС

  •  
  •  


Цигари за около 7 млн. евро имало в държаните от българи три нелегални фабрики в Испания, които бяха разкрити миналата седмица, предаде БТА.

Агенцията се позовава на източници, близки до разследването.

20 българи бяха арестувани преди няколко дни в мащабна акция против обектите, тайно организирани в испанските градове в Толедо, Саламанка и Малага.

Фабриките са били модерно оборудвани, предимно с нови машини. Всички сгради са били много добре шумоизолирани и дори не е можело да се предположи, че във всяка фабрика има и специален генератор.

Цигарите са изнасяни главно за Великобритания и Франция.

Една машина е произвеждала по около 120 мастербокса на ден. Специален човек е организирал доставките на храна и вода. Имало дори и готвачка.

Част от задържаните българи са се занимавали и преди с производство на цигари, но след това са преминали в нелегалния сектор, коментират запознати.

Голяма част от българите са живеели в помещения във фабриките. Част от тях са познати на разследващите във връзка със свои предишни прояви в Холандия.

Днес по обяд се очаква още данни от разследването да бъдат обявени на пресконференция от представители на българските и испанските власти. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини