Родопчанин се сдоби с 6 месечна присъда за 2 килограма гръцки гъби

Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда за 48 годишният Бисер З., на 48 г., обвиняем по незабавно производство за преминаване на границата с Гърция.

Тръгвайки за гъби на 4 юли 2016 г. Бисер З. безуспешно бродил из горите на наша територия и се прехвърлил в гръцко с надежда да има находки. Набрал около 2 килограма манатарки и по-късно през деня решил да се върне обратно през „зелена граница“ в района на смолянското село Горово.

Там обаче е задържан от наряд на Гранична полиция.

 Районен съд-Смолян е осъдил Бисер З. на шест месеца „пробация“, която включва задължителни срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес, както и два пъти седмично подписи пред пробационен служител. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Смолян, и е окончателна.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бе
    Бен
    0 0
    14:47, 13 юли 2016
    Смешна работа! Къде е т.н. "обществена опасност" на деянието? Човекът с друд си изкарал пари, а после се оказва "престъпник". Това, че държавата го е оставила на произвола на съдбата, не го прави престъпник за 2кг. Гъби. В БГ всеки си прилага закона, според собственото си тълкуване...
  • 2
    Ла
    Ладен
    0 0
    17:32, 13 юли 2016
    Както и преди така и сега бедния български народ си е патил повече от българските чорбаджии, които ще го осъдят за това че се е мотал по зелената, червената или пембяната граница, която скоро никой няма да е в състояние да посочи къде се намира, сега все още се вижда соц браздата. А емигрантите ги екскортираме и им осигуряваме помощи подслон и работа ще им търсим. Развалил им рахата на граничарите докато са пили бира. Я да видим как онези джигити с БМВ-то който са били нашите хора на пътя дали ще видят поне пробация.
Последни новини