С Родопска музика приключи втория ден на Рожен

С Родопска вечер, с участието на Валя Балканска, Петър Янев, прочутите 101 Каба гайди, Фолклорен ансамбъл „Родопа“, Савка Сариева, Румен Родопски, Златина Узунова, Николай Славеев, Фанка и Младен Койнарови, Фамилия Илчеви, Севда Симеонова, Димитър Керемедчиев, Виевска фолк група и др. приключи програмата през втория ден на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен 2016”.

По данни на организаторите на 16 юли по поляните е имало над 100 хиляди души, а на откриването са присъствали 30 хиляди, като през целия петъчен ден са преминали 60 хиляди съборяни.

Въпреки хилядите посетители, проблеми с трафика и достъпа до Рожен, няма. Гостите на събора масово използват обществен транспорт и обходните маршрути, препоръчани от организаторите. Близо 9 000 автомобила преминават на ден през паркингите на събора.

Засилено е полицейското присъствие на Рожен, служители на КАТ пренасочват автомобилите към местата за паркиране. През деня и на четирите сцени се представяха групи от народните читалища, които са опазили до наши дни обичаите, традициите и духовните ценности на българския народ. Извиваха се и хора. Периодично от сцените се призоваваха гражданите да пазят чисти поляните и да изхвърлят отпадъците на поставените за тази цел кошове и контейнери, както и не стъпват и да не се пързалят по знамето, където предпочитат да се снимат.

По данни на организаторите поляните се охраняват от 130 души частна охрана и над 200 полицаи. Над 4 600 са участниците, които се изявят във Фолклорния конкурс "Рожен", организиран от община Смолян. Участниците са от всички фолклорни области на България.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини