Обама: Отхвърлете цинизма и страха, изберете Клинтън

Американският президент Барак Обама описа оптимистична картина на бъдещето на Америка и предложи пълна подкрепа на Хилари Клинтън в битката ù за президентския пост в САЩ срещу кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп в реч пред националния конгрес на Демократическата партия.

Той призова демократите да позволят на Клинтън да завърши работата, която е започнала преди близо 8 години, като гласуват за нея.

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил - никой не е бил по-квалифициран от Хилъри Клинтън да служи като президент на Съединените щати", каза Обама.

Съпругата на бившия президент на САЩ Бил Клинтън ще приеме партийната номинация в четвъртък вечерта. Изборите са на 8 ноември.

"Тази вечер ви призовавам да направите за Хилъри Клинтън това, което направихте за мен", каза президентът.

„Тази година, на тези избори, аз ви моля да се присъедините към мен – да отхвърлим цинизма, да отхвърлим страха, да призовем най-доброто у нас, да изберем Хилъри Клинтън за следващия президент на Съединените щати“, каза Обама и допълни, че е по-оптимистично настроен за бъдещето на Америка от когато и да било.

Когато той приключи с речта си, Хилтън се присъедини към него на сцената.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини