Все още я търсят... майката, изоставила прекрасния Йоан!

Повече от месец полицията във Варна издирва близки и роднини на изоставено бебе. До този момент обаче резултат няма.

Той се казва Йоан. Или поне така го наричат всички в Дома за медико-социални грижи, където от месец се грижат за него.

"Детето е намерено на Еньовден и искаха да го нарекат Найден, но колегите предпочетоха да се казва Йоан", посочи Адриана Григорова, директор на "Социално подпомагане".

Момченцето е на шест месеца. Досегашната му съдба е неизвестна. И е твърде възможно така да остане завинаги. Знае се само, че до момента на изоставянето му, за момченцето са се грижили с любов.

Ивана Милева, говорител на местната полиция коментира пред bTV, че Йоан е гледан добре, облечен е добре и е изглеждал нормално за възрастта си.

На 24 юни обаче, детенцето е изоставено в жилищен блок срещу Автогарата в морската ни столица.

Раздиращият бебешки плач, който оглася блока, е чут от дъщерята на Надежда.

"Тя започнала да го люлее, пяла му на италиански и то заспало. След това се събудило, било е уплашено. Самото дете е гледало така, стреснато, но веднага се успокоило. Много хубаво детенце, много. Просто страхотно дете. Тя даже каза: "Майко, ако мога да го взема, ще си го осиновя", разказва Надежда Димитрова.

Разследването на полицията установява, че детето е изоставено от 20-25 годишна жена. Тя е заснета да го носи на ръце от камерите на автогарата, като не се изключва възможността да е дошла от друг град.

В началото на август ще стартира съдебна процедура, с която Йоан да получи нова самоличност.

"В интерес на детето е възможно най-бързо то да има ЕГН, да има име и да намери най-подходящата среда. На приемни родители или на осиновители", категорични са социалните.

От полицията призовават хората, които имат информация за жената, или пък за други близки на момченцето, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини