Бетонна блокада готвят в Женева заради трагедията от Ница

С бетонни блокове ще преградят булеварда край Женевското езеро по време на традиционните годишни празненства от 4 до 14 август, предадоха ТАСС и БТА.

В същия период там няма да се допускат тежкотоварни камиони, съобщи днес местната полиция. Те ще трябва да се минават по заобиколни пътища.

Цел на ограниченията е да се избегне трагедия като масовото убийство във френския град Ница на 14 юли вечерта.

Блоковете ще бъдат сложени като допълнение към обичайните мерки за сигурност при народни увеселения в Швейцария. Скоростта за движение на МПС в района на езерото ще бъде ограничена до 30 км/ч, докато траят празниците.

През почивните дни, когато в зоната около езерото се струпват особено много хора, движението на МПС там ще бъде забранено изцяло, уточняват органите на реда.

Говорителят на полицията Силвен Гийом-Жантил поясни, че при разработването на тези мерки са взети предвид трагичните събития в Ница, където камион се вряза в тълпата на крайбрежния булевард и уби 84 души, а над 200 бяха ранени.

Традиционните Женевски празненства през първата половина на август привличат в града множество туристи. Особено популярни са грандиозните фойерверки над Женевското езеро, насрочени тази година за 13 август.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини