Пияни побойници пребиха полицаи, скъсаха им униформите

Двама полицаи от РПУ-Сандански са приети в болница, след като роми ги биха и разкъсаха униформите им, съобщиха от полицията в Благоевград.

Снощи около 22.30 ч. е получено съобщение в РПУ-Сандански за възникнал скандал между група хора на ул. "Кукуш" в квартал "Изток". 

На място са изпратени двама полицейски служители, които установили, че скандалът е прераснал във физическа саморазправа. Те предприели мерки за овладяване на конфликта, но по време на изпълнение на служебните си задължения, униформените са нападнати от участниците в сбиването. Те им нанесли побой и им разкъсали служебното облекло.

Агресията е прекратена от пристигнал на място втори патрул, като петимата побойници са задържани. Те са на възраст между 16 и 45 години и ще останат в ареста за 24 часа. 

Пострадалите полицейски служители са настанени за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански. 

Работата по случая и установяването на други участници в побоя продължава.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ку
    куркински
    4 0
    15:06, 3 авг 2016
    Това отдавна се чакаше Власта държи на зиганите като гласоподаватели но нехае за служителите на реда Да биеш полицай е немислимо и тия Животни трябва жестоко да се накажат за назидание на всички Питам защо българския полицай носи пистолет само за украшение ли или за стопиране на престъпници
Последни новини