За пръв път край Смолянските езера: Фестивал Смол Лейк фест-театър,музика и забавление

Изображение 1 от 2

    За първа път тази година на 19-ти и 20-ти август край Смолянските езера ще се проведе музикален фест SMOL LAKE fest.
    Идеята е да се помогне на Родопския Драматичен Театър като важно културно средище за региона, обявяват организаторите, които заедно с трупата на Смолянския театър подготвят разнообразна програма от театрални актове и импровизации,  с които ще забавляват гостите през деня, а нощите ще бъдат запълнени от концерти и DJ сетове с етно, реге, рок и дръм и басс звучене.

    През деня Родопският драматичен театър ще има представления край езерата, а на импровизираната сцена актьорите ще поднесат различни изненади и импровизации. Едно от театралните предизвикателства за рокаджийската публика ще бъде пиесата на родопски диалект „Ромео и Жулиета от село Дунево", което артистите на РДТ ще представят във втория ден от феста 20 август.

    Двете вечери ще бъдат запълнени от групи и DJ с етно,реге, рок и дръм и басс звучене, ще има кулинарно изложение, игри и атракции. Инициаторите на фестивала са група ентусиасти, посветени на музиката и театъра, а събитието се осъществява с подкрепата на община Смолян и фондация„А.Г.-АРТ ПРОЕКТ”, създадена през 2015 и обединяваща съмишленици в областта на сценичните и визуалните изкуства.

    Ето и изпълнителите в двете фестивални вечери- 19 и 20 август:
    Програмата в петъчната вечер на 19 август стартира с Българската група MERUDIA, която има свеж подход към регето, включващ съвременно използване на традиционен български кавал. 
    В първата вечер ще забиват BALKAN KHANS и KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS. Музиката на Котараците е преплетена с колекция от звуци, взети от автентични теренни записи от пътуванията им по българските села. В комбинирането им те инициират трайбъл и дигитална денс музика, подплатена с изпълнение на „живи” инструменти. Сред другите групи в първата вечер на феста са : EXo (HMSU, Mirizma), TARGY (HMSU, MMUUZZAA), FAITH (Warfare Recordings)

    Програма за събота-20 август 2016


    RockBull & Валди Тотев
    Обратен ефект- те са автори на любимите хитови парчета "Моля ви, мадам", "За Марчето" , "Полет", "Карагьоз", "Какво ли ти говоря" , "Чоки" , "Кольо пияндето" и други.
    WOPS- Момчетата забиват в сферата на electronic rock-а, с подчертано енергичен и веселяшки стил.

    BULGARA, BALKANSKY DJ Set (Kuker Music, Rottun, Ad Noiseam, Subtrakt), L 33 (Eatbrain, Lifted, Blackout), HIGH ROLL (Formation Records), Konspirator & Mocks (HMSU) също ще забавляват гостите във втората вечер на фиестата край езерата. Билети в мрежата на EVENTIM на цена от 20лв за 1 ден и 30лв за целия фестивал. На място - 40лв.
    http://www.eventim.bg/bg/bileti/small-lake-fest-smolyan-smolyanski-ezerasmolnski-ezera-432299/event.html

    SMOL LAKE fest / СМОЛ ЛЕЙК фест,  е първият Фестивал и първата голяма проява, която Фондацията организира с помощта на Смолянския театър, подкрепата на Община Смолян и на многобройни съмишленици, които се включват на доброволни начала в организацията. За гостите на музикално-театралното парти на на открито е подготвен къмпин, паркинг и кулинарни "палатки" за хапване.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини