Горска пътека в парка "Амзово" край Смолян ще прави ток докато се разхождат по нея

Изображение 1 от 2

    Сдружение “Fun in the Mountain” стартира изпълнението на проект „Енергията е навсякъде около нас – да я използваме!“, чието финансиране е спечелено по програма на EVN за подкрепа на общественополезни идеи.

    Проектът „Енергията е навсякъде около нас – да я използваме!“, планира да реализира мерки, с които ще се подобри материалната база на горски парк „Амзово“ край Смолян, като ще се изгради система за енергийно захранване с алтернативни източници на енергия. Горското училище, което се превърна в любимо място за учене и и гра сред природата за деца и родители, ще се захранва с фотоволтаичен ток.

    Част от проекта е инсталирането на демонстрационна пиезопътека, която ще генерира електроенергия докато посетителите на парка се движат по нея. Образователен елемент с фокус енергия и устойчиво развитие също ще се разработи и внедри по проекта, а целта ще бъде, чрез използването на възобновяемите енергийни източници, да се повиши съзнанието на гостите на парка за опазване на околната среда.

    Проектът ще се изпълни до ноември 2016 година, като на практика енергийното захранване на парка се планира да приключи в средата на септември 2016 г.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини