КАТ в Смолян констатира 409 нарушения за превишена скорост по пътищата в областта

През месец юли 2016 г. на територията на област Смолян са възникнали общо 49 пътнотранспортни произшествия, съобщават от пресцентъра на полицията. От тях 6 са били тежки с 9 ранени участници в движението, загинали няма.

За подобряване на безопасността на движението и контролната дейност през месец юли на територията на областта служителите на “Пътна полиция” са провели 11 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол”, които се осъществяват в условията на видеозаснемане.

Нарушенията за превишена скорост, установени с мобилни автоматизирани технически средства от пътните полицаи на територията на ОД МВР - Смолян общо са 409, за които са съставени 408 фиша и един акт.

През месец юли служителите на “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян са констатирали общо 1117 нарушения, за които са съставени 217 акта и 756 фиша.

Най-често извършвани нарушения от водачите на МПС за превишена скорост – 412 нарушения, 159 нарушения с неправилни маневри и 122 с нередовни пътни документи.

За миналия месец са констатирани и 21 случая на шофиране след употреба на алкохол, за които са съставени 21 акта.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини