Присъди по бързата процедура и арести за саморазправа на пътя

За три дни Районна прокуратура-Пловдив приключи бързо производство, по което бяха осъдени двама мъже за хулиганство и побой на пътя и постигна осъдителна присъда за 28-годишният Христо Ц и за година по-младия Николай П. Двамата са осъдени по две обвинения на по шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. В съдебната зала те се признаха за виновни.

Преди четири дни Христо и Николай биха на пътя в Пловдив 25-годишният Каприел Папазян мъж.

Агресията на улицата стана около 21.30 на 14 август. Нажежаването на напрежението започва по бул. „Шести септември" в посока към бул. „Цар Борис Трети Обединител", по което трасе битият по-късно мъж и инициали К.П. шофирал Опел Корсата си. Той бил със свой приятел. В същата посока се движели с Мерцедес Николай и Христо, като Николай шофирал автомобила. Той предприел дръзка маневра като изпреварил Корсата от дясната страна и й засякъл пътя, за което получил негодувание от шофьора й с натискането на клаксона.

Николай пък показал среден пръст на водача на Корсата и го предупредил през отворения прозорец да спре на следващия светофар, за да се разберат. За призива си обаче не получил реакция от колегата си на пътя.

В краяна сметка  на кръстовището на Чифте баня, в посока към Четвъртък пазара двете коли спрели хода си,  стопирани от червен сигнал на светофара. Тогава се разразило и мелето. Спътникът в Мерцедеса Христо слязъл от лекия автомобил и започнал да блъска с ръце и рита с крак предния прозорец на Опела откъм шофьорската страна. Николай пък с бухалка счупил задния прозорец на колата. Двамата продължили да ритат колата, счупили и прозореца до шофьорското място. След това започнали да удрят с юмруци и да ритат Каприел. Продължили да го бият и когато той слязъл от колата. Блъскали тялото му и в близкия стълб. Шофьор от минаващ автомобил спрял и извикал: „Идва полиция", за да принуди биячите да спрат, което спасило нападнатия от още по-сериозни последствия.

Присъдата за нападателите Николай и Христо е е окончателна.

За още една агресия на пътя Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство шофьор и спътника му.

Стефан К., на 29 г., и Андрей К., на 36 г., от Пловдив са с по две обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди в съучастие и за хулиганство в съучастие. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани в ареста за срок от 72 часа.

До момента е установено, че вчера, на 17 август, около 14,10 часа на бул. „България" в двамата нанесли побой на 31-годишен водач на лек автомобил „Ауди 80".

Биячите са провокирани от клаксона на шофьора на  Аудито, след като със  Шкодата си му засекли пътя.

Свидетели на млатенето  станали 8-годишно дете и бременната съпруга на бития.

По делото се извършват процесуално-следствени действия, уточняват от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    ромско чаве
    0 0
    18:55, 18 авг 2016
    След този побой осъдени условно това е като една пчеличка да ухапе дебелака Пеевски --той даже няма да почувства
Последни новини