Регионалната библиотека в Смолян ще предлага нови библиотечни продукти

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян спечели проект на Фондация „Глобални библиотеки – България”, съобщиха от култураната институция. Конкурсът за финансиране на малки проекти и обявен през юни в рамките на договор с Министерството на културата. Основната цел на проектната сесия е била да затвърди мястото на обществените библиотеките като активен участник в обществения живот на съответното населено място или регион, както и да насърчи различни форми на партньорство между обществените библиотеки и други организации и институции. Библиотеките са кандидатствали в три тематични области, като в рамките на конкурсната процедура са били подадени 58 проектни предложения. 
Проектът на Регионална библиотека – Смолян „Библиотеката – активна част от информационното пространство. Вижте ни! Чуйте ни! Научете!” е оценен с 55 точки от максимално възможни 60. Основната му цел е изграждане на нови маркетингови инструменти за разширяване информираността на местната общност чрез модернизация на уебсайта и предлагане на нови библиотечни услуги. Проектът ще се реализира в партньорство с три читалищни библиотеки от област Смолян: НЧ „България-1937”- с. Могилица, община Смолян, НЧ ”К. Маджаров-1866”- Смолян, кв. Устово и НЧ "Христо Ботев-2000" – Рудозем. 
Радостен е и фактът, че от 29 одобрени проекта за цялата страна 3 проекта са от област Смолян. Редом с Регионална библиотека – Смолян отлично се представиха и читалищните библиотеки от гр. Златоград с проекта от направление 2 „Зелена академия в читалищната библиотека” и читалищната библиотека с. Гьоврен, община Девин с проекта „Забавна библиотека” в тематично направление 3. Това постижение още веднъж показва, че в Смолянска област има активно работещи библиотеки и добре подготвени библиотечни кадри, коментират още от Регионалната библиотека. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини