С демонстрации и детски празник огнеборците отбелязват Седмицата на пожарната безопасност

Изображение 1 от 2

    Истински детски празник, с много забавни игри, ателиета и демострации подготвят смолянските огнеборци за Седмицата на пожарната безопасност.

    Празникът ще се проведе на 13 септември от 10.30 часа на площад "Свобода" в стария център на Смолян. В демонстрациите освен служителите на Регионалната дирекция и Районната служба ПБЗН ще се включат Доброволното формирование към община Смолян и Младежкия доброволен отряд, а в организацията участва активно и Ресурсен център - Смолян. Освен това, по повод празника си служителите на Регионална дирекция ПБЗН – Смолян са организирали дарителска кампания в помощ на децата на загинали пожарникари при изпълнение на служебния дълг. Събраните парични средства са преведени по сметката на ГД ПБЗН. 
    Традиционната Седмица на пожарната безопасност обхваща дните от 12 до 18 септември, а пожарникарите в цялата област участват в редица инициативи. В някои районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” ще бъдат организирани дни на отворените врати, с цел запознаване на посетителите с ежедневието на пожарникарите, предназначението и възможностите на пожарната техника. Организирани са срещи с общинското ръководство за набелязване на мерки и решаване на проблеми, касаещи пожарната безопасност в община Смолян, за подобряване на съвместните действия по гасене на пожари. Предвидени са и срещи с директорите на училища и набелязване на мерки за решаване на проблеми, касаещи пожарната безопасност в тези обекти, набелязване на мероприятия за подобряване на работата с деца през новата учебна година, както и разясняване на статута на младежкия противопожарен отряд „Млад огнеборец“. 
    Професионалният празник на българските пожарникари - 14 септември, служителите от РД ПБЗН – Смолян и РС ПБЗН – Смолян ще отбележат с поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните в кв. Райково, където ще бъде почетена паметта на загиналите огнеборци. 
    През Седмицата на пожарната безопасност служителите от някои районни служби ПБЗН, както всяка година, ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с наличната екипировка, оборудване и противопожарна техника, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации. Демонстрациите са предвидени както следва: 
    - РС – Рудозем – 13.09.2016 г. от 13.30 ч. на ул. „Ст. Стамболов“ в града и на 14.09.2015 г. от 16.30 ч. на ул. „България“ – центъра в гр. Рудозем; 
    - РС – Златоград – 14.09.2016 г. от 10.00 ч. в сградата на  фирма „АНРИ-64“ в гр. Златоград; 
    - РС – Девин – 14.09.2016 г. от 15.00 ч. площада пред община Девин ; 
    - РС – Чепеларе – 15.09.2016 г. от 16.00-18.00 ч. пред площад “Олимпийски” в гр. Чепеларе; 
    - РС – Пампорово – 16.09.2016 г. от 11.00 ч. в НУФИ „Широка лъка“ в с. Широка лъка; 
    - РС – Доспат – 17.09.2016 г. от 11.00 ч. пред община Доспат. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини