Одобриха Регионалната програма за заетост и обучение, по която ще наемат 124 лица

Днес на заседание на областната комисия по заетост беше приета Регионалната програма за заетост и обучение на област Смолян за 2016-2017 година.която ще бъде изпратена до министъра на труда и социалната политика за одобрение.

До указания срок- 20 септември, са постъпили общо 11 проектни предложения от десетте общини и едно от Областна администрация Смолян. ”Регионалната програма за заетост и обучение е съставена от единадесетте проектни предложения и се вмества във финансовия ресурс, определен за област Смолян”, каза председателят на комисията и шеф на Бюрото по труда в Смолян Замфир Копчев.

Той уточни, че реалната възможност програмата да стартира е 1 ноември 2016 година, тя ще бъде с продължителност 5 месеца и ще продължи до 31 март 2017 година, като за този период ще бъдат наети 124 безработни лица в област Смолян. Размерът на исканите финансови средства по програмата е 307 536 лева.

„Изготвеното проектно предложение отговаря изцяло на целите и приоритетите в областта на заетостта и е съобразено с регионалните приоритети, областната и общинските стратегии за развитие. Общата цел е разкриване на работни места за безработните лица от неравнопоставените групи на пазара на труда, повишаване на заетостта, намаляване на безработицата, повишаване качеството на работната сила в региона.”, след което председателят на Комисията по заетост запозна участниците в заседанието подробно с проектното предложение на Регионалната програма за заетост и обучение. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини