Настаняват изоставеното бебе в приемно семейство

„Случаят с изоставеното между блоковете новородено бебе в квартал "Обеля", е феномен. Досега не сме имали майка, която да отрича бременност и раждане”, каза по Нова телевизия Денка Спирова от Агенцията за социално подпомагане. 

„Много е вероятно тази бременност да е била крайно нежелана”, допълни експертът.

Тепърва разследващите и социалните ще установяват какви са били причините бебето да бъде изоставено в храстите. Новороденото момиченце ще бъде настанено в приемно семейство. „Има всички шансове да му се случат позитивни неща”, допълни Спирова.

Припомняме, че 32-годишната Цветанка изостави новороденото си бебе между блоковете в квартал „Обеля” преди дни. Това шокира и лекари, и социални работници.

Сред боклуците зад блок в „Обеля”, едно момиченце поема първите си глътки въздух. Родено е в баня, на шестия етаж. След това е изоставено от майката. И спасено благодарение на силния му плач.

Пепа и дъщеря й не подозирали, че майката на детето живее само няколко етажа над тях.

След като изхвърля бебето, майката се прибира у дома, където живее заедно с майка си и двете й деца.

Часове след като изоставила детето, отишла на преглед в болницата, в която преди година родила второто си дете.

А в това време животът на роденото от Цветанка момиченце е спасен. Жената има и други две деца момиченце на 5 години и момченце на година и два месеца. Последната си бременност, обаче, криела.

Роднините на Цветанка не пожелаха да обяснят защо никой от тях не е спрял жената да изхвърли бебето си на улицата.

А следователите работят. Работят и социалните, които вече са извели от семейството другите две деца.

Бащата на изоставеното от майка си бебе проговори пред bTV.

Мъжът на 32-годишната Цветанка – Цветомил Колев, сподели, че в момента най-големият му страх е да не вземат по-големия му син Иван.

„Не искам да мисля какво ще стане, ако това се случи”, заяви той.

Мъжът заяви, че бебето е добре. „От директорката на социалните разбрах, че детето ще се оправи. Било изстинало, но за него опасност няма”, уточни той.

По думите му Цветанка е добра майка. Бащата призна, че тя се е опитала да скрие от него, че очаква дете. „Когато се роди малкият, просто не исках повече да имаме деца, може би за това се е опитала да го скрие. Вече съм на години”, поясни той.

Двамата с Цветанка са се чули и тя му е казала да се грижи за Иван.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини