САЩ продължават да обсъждат недипломатическа намеса в Сирия

Правителството на САЩ продължава с вътрешните обсъждания на недипломатически варианти за Сирия, въпреки предупрежденията на Русия.

"Видях коментарите от Москва. Въпреки тези коментари разговорът в американското правителство (по въпроса) продължава", заяви говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, цитиран от Ройтерс и БТА,

По-рано днес руското министерство на отбраната предупреди Съединените щати да помислят внимателно за последиците от евентуалните удари по позиции на сирийската армия, тъй като те биха изложили на опасност и руски войници.

Осем цивилни сирийци бяха убити и 55 - ранени, при обстрел на контролиран от правителството квартал Джамилие на разделения северен град Алепо, предаде Ройтерс, като се позова на държавната информационна агенция САНА.

Джамилие се намира в Западно Алепо.

Контролираната от режима западна част на града, където живеят над един милион души, е подлаганасистематично на обстрел от бунтовници, докато правителствените сили настъпват с руска поддръжка от въздуха в източните райони. Източно Алепо пък е контролирано от бунтовници и атакувано от правителствените сили. 

Коментари в сайта

Последни новини