На 12 октомври закриват олимпиадата по астрономия и награждават победителите

Изображение 1 от 3

    На 12 октомври от 16.00 часа победителите в Олимпиадата ще получат наградите си на церемония в Родопския драматичен театър

    Участниците в международната олимпийците по астрономия, чийто домакин е община Смолян, са впечатлени от програмата, която Общината организира за свободното им време. 79-те младежи от  16 държави посетиха Планетариума, Историческия музей и спортуваха на Многофункционалната спортна площадка. Община Смолян, организира голяма част от програмата на участниците. Астрономите посетиха и Широка лъка, където присъстваха на концерт на Националното училище по фолклорни изкуства. Научиха за българските обичаи и култура. Участниците споделиха, че са впечатлени от програмата, красивата природата и родопска кухня.

    Утре ще бъде официалното закриване на Международната олимпиада по астрономия и  обявяването на резултатите от престижното научно събитие, в което се включиха отбори от Армения, Бангладеш, България, Китай, Чехия, Италия, Корея, Киргистан, Литва, Индия, Румъния, Русия, Швеция, Тайланд, Украйна.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини