Пет смолянски училища с шанс да спечелят спортна площадка от ЕВН

Изображение 1 от 2

    Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” е част от образователната инициатива, която ЕВН организира вече 8-ма поред година.  През учебната 2016/17 г.  ученици от 9 области ще бъдат обучени в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата от преподавателите в 4 учебни часа през годината.

     За целите на обучението, което  ще се води в  Часа на класа ЕВН разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа.

    EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от EVN България – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. През 2016/17 г. програмата включва обучения за общо над 10 800 ученици от 491 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците.

    Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично. Победителите в конкурса печелят големите награди - спортна площадка в училището или мерки за подобряване материалната база на училището.

    Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните инспекторати по образование (РИО).  

    Повече за инициативата на EVN България - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” може да се прочете на: http://www.evn.bg/getdoc/832c09bb-7042-4d8b-a2c2-58d9274d1b01/Ivi_Encho.aspx

    Училища партньори в Смолян и областта на инициативата са:  

    СОУ“Христо Ботев“-Девин

    ОУ “Васил Левски“-Златоград

    село Смилян ,общ Смолян-  ОУ “Св.св. Кирил и Методий“

    ОУ “Иван Вазов“, град Смолян

    СОУ “Княз Борис Първи“, село Старцево ,общ. Златоград

     
       
       
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини