Осем акта на фирми и общински кмет състави РИОСВ Смолян

8 акта за установяване на административни нарушения са съставени от РИОСВ Смолян, съобщиха от екоинспекцията. През месец октомври са извършени 85 проверки, при които са констатирани нарушения на екологичното законодателство

В три обекта са засечени пречиствателни съоръжения, които не са били поддържани в техническа и експлоатационна изправност, както изисква Законът за водите.

На кмета на община Ардино също е съставен акт за нарушение по Закона за управление на отпадъците, тъй като предприел мерки за предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места, довело до създаване на незаконни сметища.

На фирма е съставен акт за неводене на отчетна книга за дейности с отпадъци. За нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух е санкционирано дружество, допуснало неорганизирано изпускане на емисии в атмосферния въздух.

През месеца е предотвратена продажбата на препариран екземпляр от световно застрашен животински вид, забранен за търговия, за което е съставен акт и препаратът е иззет за съхранение в инспекцията.

За нарушения на Закона за опазване на околната среда на земеделски производител, стопанисващ кравеферма е съставен акт за не взети необходими мерки за предотвратяване на вредните изменения, застрашаващи почвата.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини