Шефът на ДАНС поема държавната финансова инспекция

Досегашният директор на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Георги Начев е новият ръководител на държавната финансова инспекция от днес, съобщиха от Министерството на финансите. Досегашният директор на агенцията Венцислав Георгиев ще продължи работата си в АДФИ на ръководна позиция.

Георги Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата, се казва в официалното съобщение за назначението. Той е бакалавър по "Стопански и финансов контрол" и магистър по "Публични финанси" от Стопанската академия "Д. А. Ценов" - Свищов. Завършил е и право в Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград.

През 2003 година Георги Начев постъпва на работа в "Икономическа полиция" в РДВР - Плевен, а от 2006 година е служител в Национална служба "Сигурност" в града. От 2008 година досега работи в Държавната агенция за национална сигурност, като тръгва от експерт, минава през началник на сектор, за да стигне до директор на специализирана дирекция.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини