Безплатен семинар ще обучава фирми от Смолян срещу хакери и престъпници

Безплатно обучение по киберсигурност на фирми организира Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия в Смолян. Форумът е безплатен и ще се проведе на 21 ноември 2016 г. (понеделник) от 10.00 ч. в зала 201 на Областна администрация – Смолян. Обучението на тема „Киберсигурност и киберзащита -как да опазим фирмите от опасните престъпници в мрежата“ ще се проведе от специалисти и експерти в информационните технологии.

Темата е подбрана на база обратна връзка сред компаниите и публичните организации и е един бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции.

Какво значи кибер атака, кои са най-разпространените кибер практики, как ще ме накарат да си платя, за да не ми бъркат в компютъра, как да се предпазя ? На тези още много въпроси щебъде даден отговор в предстоящо обучение в Смолян на всички, които преценяват, че темата вече е опасно актуална в България.

Лекциите включват подтемите:

· Най-разпространените заплахи в България. Какво превърна хакерите в най-опасните престъпници, съществували някога?

· Антивирусната защита. Какво може и не може едно антивирусно приложение.

·  Има ли как да откажа кибер-престпъниците да ме атакуват, още преди да са започнали? А, ако все пак успеят? Демонстрация на живо.

· Криптовируси. Фишинг. Троянци. Как действат и как да се защитим?

·  Какво означава „да ме хакнат“?

Събитието се организира от ИАНМСП и е част от поредица обучения, които се провеждат още в Плевен, Велико Търново, Търговище, Нова Загора и Казанлък. Лектори са Стилиян Цветков – експерт по информационна сигурност, и Христо Ласков – експерт по информационни технологии

За участие е необходимо единствено да се попълни и изпрати регистрационна карта на e-mail: plovdiv@sme.government.bg

Регистрационна формa

БИЗНЕС ОБУЧЕНИЕ ЗА МСП

НА ТЕМА

КИБЕРСИГУРНОСТ И КИБЕРЗАЩИТА - КАК ДА ОПАЗИМ ФИРМАТА ОТ ОПАСНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В МРЕЖАТА“

21.11.2016 г. (понеделник), Областна администрация,

гр. Смолян, бул. „България“ №14

Фирма:

Участник:

E-mail:

Име:

Длъжност:

Телефон, мобилен:

Интернет страница:

Адрес за кореспонденция:

Бранш

Дейност на дружеството:

Вид дейност:

Производител:

Търговец:

Представител:

Друго:

За участие е необходимо да попълните и изпратите приложената регистрационна карта на e-mail: plovdiv@sme.government.bg . Допълнителна информация за събитието може да получите на телефон: 0882 94 97 23 от Веселина Велчева, регионален представител на ИАНМСП за Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини