Великобритания под тревога заради бурята Ангъс

Великобритания осъмна с проливни дъждове и силни ветрове, които бяха донесени от бурята Ангъс, за която метеорологичната служба на страната още снощи издаде предупреждение.

"Това е първата буря за сезона, която този път дойде доста късно", заяви метеорологът Саймън Партрич от британската метеорологична служба пред вестник Express.

Предупреждение от втора степен, за силен вятър и обилни валежи, бе издадено за редица региони на страната, сред които и столицата Лондон.

Според синоптиците на някои места се очаква дори наводнения.

Въпреки връхлитащата буря, температурите в южната част на страната ще се запазят относително високи — около 11-12C.

В същото време, на север се очаква по-хладно време, но с по-слаби ветрове и по-ясно небе, отколкото пред последните дни.

Обилни снеговалежи пък паднаха над Грейт Манчестър, Девън, Корнуол и Западен Уелс, където температурите рязко се понижиха до отрицателни стойности.

Бурята Ангъс стана причина за отмяната на много влакове, идващи към Лондон тази сутрин, информира Evening Standard.

Части от Западен Лондон се наводниха, причинявайки още транспортен хаос. На изходите на града и на натоварените пътища към столицата се образуваха огромни задръствания.

Освен в Лондон, бурята нанесе поражения и по южното крайбрежие на Великобритания. Пътища бяха наводнени в Дорсет. В Кент и Съсекс скоростта на вятъра достигна 97 mph. Властите в страната издадоха над 25 предупрежденията за евентуални наводнения.

Лошото време се очаква да продължи и в понеделник.

Източник: http://fakti.bg

Коментари в сайта

Последни новини