Лекар и медсестра заподозрени за десетки убийства в Италия

Италиански лекар и медицинска сестра бяха арестувани във връзка с 45 смъртни случая, но се подозира, че те може да са убили още 10 души през 2011 г. - 2014 г.

Лекарят от Бърза помощ Леонадро Кацанига, който е на 60 години, и сестрата Лаура Тарони, която е на 40 години, са работили в болницата в Сароно на около 30 километра северозападна от Милано. 

Полицията ги арестува в рамките на разследване за 45 съмнителни смъртни случая в пределите на болницата или извън нея, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пет от тези смъртни случаи са възприемани като убийства, а 6 като вероятни убийства. Останалите 25 все още се разследват. Само в 9 от случаите следователите казаха, че не са установили нищо съмнително.

Повечето от жертвите са били възрастни пациенти, на които е била дадена фатална доза морфин или други болкоуспокояващи и приспивателни.

Подозира се, че лекарят и медицинската сестрата са убили също майката на сестрата, както и бащата на лекаря, а също съпруга на сестрата. 

Засега няма подозрения, че двойката е била мотивирана от състрадание и е извършвала неразрешени евтаназии.

Заради подозрителните смъртни случаи са разследвани още 14 души, в това число и управителя на болницата в Сароно.

По-рано тази година в Тоскана беше арестувана медицинската сестра Фауста Бонино по подозрения за убийството на 13 пациенти. Разследването продължава, а Бонино беше пусната под гаранция.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини