Борисов: Излязохме виновни, че сме издействали 200 млн. лв.

Очаква се България да получи в пълен размер средствата от ЕС за справяне с миграционния натиск, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на заседанието на МС.

"Излязохме виновни, че сме издействали над 200 милиона лева  - вече са ни по сметките и чакаме и другите. Това можахме само да разберем вчера от тези пресконференции. Положихме усилия да дойдат пари в България, дойдоха. Който може повече, всеки ден настояваме, да дойде да докара повече", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира това по повод спора с БСП за отпуснатите на страната ни пари от Брюксел за справяне с мигрантския натиск и поетите от България ангажименти.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че България е поела ангажимент за съфинансиране в размер на 11 млн. евро, като тези пари са за създаване на три нови кризисни центъра за бежанци, както и за модернизация и обновяване на един транзитен център. 

Този ангажимент беше посочен първо от избраната за вицепрезидент Илиана Йотова в тв интервю. Според Нинова окончателният финансов принос на ЕС е 101 млн. евро, а не 160 млн. евро. 

ГЕРБ отговори на обвиненията на БСП и самата Румяна Бъчварова обяви, че Корнелия Нинова и Илияна Йотова са направили България за смях в Брюксел, като показа документи. 

В средата на септември председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че България ще получи първоначално 108 милиона евро и след това още 52 милиона евро за справяне с бежанския поток.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Котитеря
    1 0
    15:09, 7 дек 2016
    Тоя ПОЖАРНИКАР не разбра че не е за премиер и че трябва да сдаде и премиерството и лидерството в герба Той не разбра и че не искаме ПАРИ но не искаме и БЕЖАНЦИ Крайно време е да мине в трета ГЛУГА заедно с МОСКОВЧЕТО Бъчварката и КОЛХОЗНИКА НЕНЧЕВ

Още новини

Последни новини