Не, НАСА не променя зодиите и не добавя 13-та

  Новата серия от публикации относно промяната на зодиакалните знаци заля интернет някъде в края на септември 2016 и изглежда следва нова вълна. Това е толкова вълнуващо - с НАСА и зодиите в едно заглавие...

  В предишната вълна през 2016 година (да, не е за първи път), имаше даже позоваване на NASA. Появиха се заглавия като "Цял живот следваш грешен хороскоп", "НАСА промени зодиите", "НАСА добави 13-та зодия", и това във fox59 и iTechPost, примерно, но и в безброй още публикации.

  Познатите ни 12 зодиакални съзвездия са признати по един или друг начин в цял свят, въпреки че повечето страни (и Международния астрономически съюз) са приели модифицирана версия на това, което идва от древните вавилонци и гърците.

  Има доста повече от 12 съзвездия, през които Слънцето може да премине. Някои от тях са по-малки или с по-бледи звезди, така че те са били игнорирани. Най-голямото е Змиеносец - огромно съзвездие, в което реално Слънцето прекарва повече време, отколкото в Скорпион. Обаче Скорпион има по-ярки звезди и разпознаваема форма..

  Затова НАСА не е добавяла Змиеносец, нито е променила зодиака. Змиеносец си е там през цялото време, открай време, но е бил игнориран от астролозите. Те са тези, които се занимават с астрология, за разлика от НАСА, която се занимава с астрономия и свързаните с нея науки.

  Нещата със зодиакалните съзвездия са даже по-зле, обръща внимание в статията си за New Scientist Фил Плейт

  Зодиакалните съзвездия наистина не са 13. По някои сметки броят им достига 21.

  Отгоре на всичко Земята се върти доста сложно като пумпал, и заради това много бавно след векове са се променили датите, когато Слънцето е в дадено съзвездие. Ако сте били родени в края на март в древна Гърция, щяхте да сте Овен, но в наше време ще сте Риби.

  Но защо това изведнъж се появи в новините?

  По ирония причината може да е материал в сайта на НАСА за деца SpacePlace. Там има прости обяснения, написани на ниво за деца, разбераемо, забавно и точно. Материалът за съзвездията и календара, който си стои от доста време, бил обновен през януари 2016 г., с което, може да приеме, че е привлекъл внимание. В статията се обяснява как са определени зодиакалните съзвездия и как с течение на времето те са се променяли. Очевидно някой не го е прочел много внимателно или не го е разбрал, след което е написал, че НАСА е променила зодиака. Уау.

  Но това дори не се случва за първи път. Почти съща история е циркулирала през 2011 година. И сега, през 2020.

  В някакъв смисъл астрологията е вярна, отбелязва авторът. Има една група хора, на чийто живот звездите и планетите оказват съществено влияние - астрономите. Именно този тип връзка на хората и звездите си струва да се разпространи колкото може повече.

  Няма причина да не ви припомняме неговите думи всеки път, когато някой поднови опитите да въвлече НАСА в някаква промяна на зодиите.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 02.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
  02 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
  02 дек 2020
  Последни новини