ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на друга партия

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с третия мандат. Това стана ясно от думите на зам.-шефката на групата Десислава Атанасова. Тя направи изявление веднага след срещата между РБ и ПФ, на която стана ясно, че патриотите ще дадат рамо на реформаторите за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент с третия мандат, макар и под условие.

В рамките на това НС ние няма да участваме при съставянето на правителство с мандат на друга политическа партия, категорична бе Атанасова.

Много е странно, че в момента ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци стана ясно, че стабилно мнозинство няма, коментира Атанасова. И даде пример, че в последните месеци това се доказало на два пъти, когато мнозинството било сериозно разклатено - и в хода на кампанията за президент, и при приемането на бюджета за 2017 г.

Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-ото НС, ние щяхме да го направим с мандата на ГЕРБ, като най-голямата партия, обясни Атанасова.

Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг. ГЕРБ обаче ще участват в преговорите, защото това изисква политическата коректност, поясни Атанасова.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    янко митев
    1 0
    15:26, 8 дек 2016
    Тази герберска изцепка по някое време я бяха назначили и за м-р на здравеопазването и от там и излезе и прякора доктор Атанасова То герберските изцепки край нямат
Последни новини