Цветанов: Отнасяме се сериозно към мандата за кабинет на РБ

Реформаторският блок е част от днешното коалиционно правителство и сме задължени да се отнесем сериозно и да проведем работни срещи в следващите дни.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в парламента, след като вчера Реформаторите взеха от президента мандата за съставяне на кабинет и ги призоваха за подкрепа. 

Цветанов уточни, че възможният ден за разговор е в неделя или в понеделник, предаде "Фокус". 

„Трябва да се отнесем с необходимото политическо уважение към Реформаторския блок, защото те са третата политическа сила, която получава мандат за опит за съставяне на правителство“, добави той.

По думите му по време на работните срещи между двете политически формации ще се търси решение

„В петък и събота ще имаме възможност и с премиера да обсъдим на ниво изпълнителна комисия и нашите структури в страната. Не бих искал в момента да се ангажирам с някакви прогнози, но ако говорим от степента на вероятност, може би е по-малка, но сме длъжни да поговорим и да обсъдим всякакви възможни варианти“, отбеляза Цветанов. 

СДС вижда тройна коалиция 

Вече получихме категоричната подкрепа на Патриотичния фронт за евентуална тройна коалиция с ГЕРБ, заяви по-рано пред БНТ депутатът от РБ Румен Христов, който вчера лично прие мандата за кабинет. 

Той потвърди позицията на РБ - че правителството може да бъде реализирано само с активното участие на ГЕРБ, т.е. излъчването на премиер от тяхна страна. 

"Шансовете за съставяне на правителство не са големи, но знаем какво предстои, затова искаме да извървим пътя до край. По-добре е да има правителство, отколкото да има избори", отбеляза Христов.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини