Двама косовари планирали атака срещу мол в германски град

Двама души са били арестувани в германския град Дуйсбург по подозрение, че са подготвяли терористично нападение, съобщи тази сутрин полицията, цитирана от ДПА.

Заподозрените - двама братя от Косово на 28 и 31 години, са планирали нападение срещу търговски център в Оберхаузен, съобщава германската агенция, цитирана от БТА.

Властите разследват до какъв етап на подготовка за нападение са достигнали заподозрените и дали са замесени повече хора. 

Полицията съобщи, че в района на търговския център и прилежащия към него коледен базар са засилени мерките за сигурност. Тя не уточни дали има връзка между планираната атака в Оберхаузен и нападението на коледния базар в Берлин в понеделник, при което загинаха 12 души и десетки бяха ранени. 

На стокхолмското летище Арланда снощи полицията е издирвала извъшителя на нападението на коледния базар в Берлин, съобщи в. "Експресен", цитиран от ТАСС.

Силите на реда получили информация, че той е в един от самолетите, пристигнали в шведската столица. Всички пътници от полета на компанията "Еър Берлин" са били проверени при слизането от самолета. Никой не е задържан.

Броят на радикалните салафити в Германия е нараснал рязко през последните месеци, съобщи германското вътрешно разузнаване. Привържениците на консервативното интерпретиране на исляма в страната са около 9700 - с 500 повече в сравнение с преди три месеца, предупреди Федералната служба за защита на конституцията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини