Неизправна "Юнга" подпали козметичен цех в Рудозем

Пожарът в козметичен цех в Рудозем е лумнал тази сутрин около 04 часа и се разпрострял на площ от 25 кв.м. Специалистите предполагат, че огънят е избухнал  поради техническа неизправност, предизвикана от ел. бойлер „Юнга“. Огънят е унищожил бяла техника -бойлер и ел. печка, опушени са около 90 кв. метра стени, изгорели са въздушен пускател, и общо 30 метра ВиК инсталация и захранващи ел. кабели.

При пожара са унищожени и 36 кв. метра окачен таван, химическа помпа, топлоизолация, кабели за контрол и наблюдение . Два екипа на противопожарната служба в Мадан и Рудозем са гасили пламъците и са успели да локализират огъня в помещението, балгодарение на което е спасена сградата, машини, съоръжения и готова продукция. 

Други 4 сигнала за пожари без материални щети са получени в РД ПБЗН – Смолян, главно в контейнери за смет в областния град. Предполагаеми причини за възникване на пожарите са – изхвърляне на неизгасена пепел и небрежност при боравене с открит огън. Огнеборци са спасили леки автомобили, паркирани в непосредствена близост до пожарите. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини