Теменужка Петкова: 75 хил. абонати в страната са без електричество

75 хил. абонати са без електричество на територията на страната в 295 населени места. Това каза на брифинг в АПИ министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова,информира „Фокус“. „По отношение на ЕВН 50 населени места са без електрозахранване към този момент, най-много са населените места на територията на област Сливен - приблизително 10 хил. абоната са без електрическо захранване“, посочи тя. По думите ѝ там работят 30 екипа и ситуацията е в рамките на нормалната.

„На територията на ЧЕЗ късно вечерта бяха отстранени всички повреди. За съжаление сутринта в 5.00 часа отново се получи авария, която остави без електричество 2 села на територията на област Кюстендил и 1 на територията на област Благоевград“, обясни Теменужка Петкова и допълни, че над 30 екипа работят на място и от страна на ЧЕЗ. „Създадена е необходимата организация, надявам се да овладеем положението. Зима е, това са нормални ситуации, полагаме необходимите усилия, да можем час по-скоро да осигурим комфорта на българските граждани“, заяви енергийният министър в оставка. „Няма проблем с подаването на въглища към централите в Маришкия басейн“, посочи тя.

„Имаше авария в Топлофикация София, която остави без топлоподаване ж.к „Люлин“, микрорайони 3, 4 и 5. В 02.00 часа топлоподаването е възстановено“, каза още министърът в оставка.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини