Адвокат Веска Волева: Банките у нас са над закона и съда

В предаването "Просто Диков" снощи гостува адвокат Веска Волева, която коментира банковите дела и далавери.

„В България няма никакъв контрол на банките. Има обаче пълна безнаказаност да крадеш и грабиш“, подчерта адв. Волева.

„Стрес тестовете, например, минаха така, защото нашите банки са над закона и съда. Знаете, че в световен мащаб лихвите са паднали. Това означава, че лихвите трябва да са паднали и в България, само че вместо да падат, те се вдигат. Хората, които са получили кредити стават все по-зле, все по-неплатежоспособни. Те са си направили сметката при друга ситуация и не могат да плащат не това, което са се договорили, а това, което им искат в повече“, обясни адвокат Волева.

По думите ѝ цялата вина за банките е в парламента.

„С това законодателство, което даде възможност на банките да не отиват в съда да им решава спора, а те да го решат на лист А4. И съдът е в позиция на секретарка, защото когато поднесат този лист, наречен извлечение по сметка, той казва – да длъжникът да плати, и отива веднага на съдя изпълнител, а длъжникът нищо не знае. Той разбира едва с уведомление и покана да плати от съдя изпълнител“, коментира адв. Волева.

„А всичко е сбъркано нарочно, за да не се разбере. Съдът няма роля, освен в това едностранно производство – банката ви съди, но вие не разбирате за това, защото никой не е длъжен да уведоми длъжника. Накрая му продават имуществото на безценица при свои дъщерни фирми“, категорична бе тя.

„Кажете ми, кой парламент може да направи такова законодателство, за да унищожи народа си! Имаме два вида депутати – на изключително ниско ниво и вечни депутати, които много са се обвързали“, посочи още Волева.

Тя бе категорична, че много хора, загубили всичко, напускат България само заради банките.

Адвокат Волева посочи, че държи на мнението си, че банкерът Цветан Василев ще бъде убит, защото „възелът все още не се е развързал“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини