Родното градче на Мелания в Словения ликува

Встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп е голямо събитие за едно градче в Словения, от което произхожда новата първа дама, предаде Асошиейтед прес.

Жителите на Севница проследиха в кафенетата или в дома си на живо от Вашингтон церемониите, очаровани от появата на Мелания Тръмп.

Вчера в градчето с около 5000 души започнаха тридневни празненства. Местните хора приветстваха всеки гост, пожелал да види къде е израсла Мелания.

На сайт, популяризиращ Словения - алпийската страна със смайващо красива природа - на челно място се чете: "Добре дошли в родината на новата първа дама на САЩ!".

Мелания Тръмп нае адвокатска кантора в Словения, която да защитава името и имиджа й, за да не бъдат използвани за нароилите се напоследък тук продукти.

Мелания Кнаус е родена през 1970 г. в Ново Место, но израства в близкото градче Севница, когато Словения е част от тогавашна Югославия.

Двайсетинагодишна тя го напуска, за да гради кариера на модел.

Предполага се, че за последен път е посещавала Словения през юли 2002 г., когато запознала родителите си с Доналд Тръмп хотел в курортния град Блед.

Жителите на Севница поканиха американската президентска двойка на посещение.
 

/БТА/

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини