Британци залагат, че Тръмп няма да изкара повече от година

Стотици британци залагат, че американският президент няма да изкара и година на поста, предадоха Ройтерс и БТА.

Това става по-малко от две седмици след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп и на фона на гневни реакции против имиграционната му политика.

Букмейкърът "Ладброукс" дава коефициент 4/1, т.е. 4 паунда за всеки заложен паунд, за вероятността магнатът на недвижими имоти да бъде заменен на президентския пост през 2017 г.

Матю Шадик, началник на отдела за политически залози в "Ладброукс", каза:

"Невероятно е колко много хора залагат при коефициент 4/1, че ще бъде заменен тази година и дори на коефициент 11/10, че ще бъде отстранен чрез импийчмънт или даже, че ще подаде оставка през първия си мандат."
 
Той каза, че няколкостотин души са направили залози по около 25 лири стерлинги всеки.

А какво смятат американците

Допитване на центъра за социологически проучвания Ипсос и агенция Ройтерс показва, че 49 процента от запитаните американци подкрепят твърдо или отчасти  подписания от президента Доналд Тръмп указ за втвърдяване на имиграционната политика. 41 на сто решително или в някаква степен са несъгласни с него, а 10 процента нямат мнение.

Едва една трета (31 процента) от анкетираните казват, че забраната за достъп в САЩ на граждани от седем мюсюлмански държави ги кара да се чувстват в по-голяма безопасност. 

За 26 на сто забраната по-скоро ги кара да се чувстват по-несигурни.

Според 33 процента от запитаните няма разлика, а останалите нямат мнение, посочва Ройтерс.

Анкетата е осъществена на 30 и 31 януари във всичките 50 щата. В нея са участвали 1201 души. 

Коментари в сайта

Последни новини