Шофьорът, убил 3-ма младежи: Книжката не кара

Хуриет Сюлейманов, който през 2014 г. уби на пътя 3-ма младежи и се укри, проговори. Мъжът заяви, че се страхува за живота си, защото е заплашван от родителите.

На 5 май 2014 г. 31-годишният Хуриет удари челно автомобил с четирима младежи на пътя София-Русе край Луковит. 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков загинаха на място, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Четвъртият младеж - Иван Иванов, оцеля със средна телесна повреда.

При разследването се оказа, че Сюлейманов, който има 12 присъди, никога не е имал шофьорска книжка, а шофира от 18 години. Мъжът обаче успя да избяга в чужбина, след като бе пуснат под домашен арест.

През юни м.г. Окръжният съд в Ловеч осъди рецидивиста на 15 г. затвор при първоначален строг режим, а след това Апелативният съд във Велико Търново, както и Върховният касационен съд потвърдиха наказанието.

През юни м.г. шофьорът убиец бе задържан в Германия, а на 12 януари бе екстрадиран у нас и вече излежава присъдата си в Софийския затвор.
Опитвал съм да изкарам книжка, но нямам 8 клас. Но като имаш предвид, че книжката не карал колата”, заяви Хуриет Сюлейманов, цитиран от Нова телевизия. 

Мъжът обаче не иска да показва лицето си пред камерата.

Защото се притеснявам. Бях заплашен от родителите на загиналите. За живота ми, бях заплашен от тях. С думите: „Циганин, ще те убием, уби ни децата!” По интернет, по Фейсбуци, мейбуци. Бяха ме намерили, обиждат ме. От тая гледна точка аз взех едно трудно решение, след като ме пуснаха под домашен арест, казах си, че ще излизам, защото все пак ме заплашват. Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят. Уплаших се да се явя на дело. Освен това приятелката ми отива да свидетелства и там, в съдебната зала, са я хванали за косата", оплаква се тройният убиец. 

Сюлейманов обясни, че е избягал от България с автобус през Русе и отишъл при близките си в Германия. По думите му, там работел като "строителен предприемач", като наемал работници.

Осъденият рецидивист твърди, че четиримата младежи са предизвикали катастрофата.

Тяхната кола стига до мен на 100 метра, отклоняват се от тяхното платно, удрят ме мен, в вялата страна, челно. Смятам, че експертизите, които са направени в Червен бряг, са манипулирани от родителите на загиналите. Те си плащат, не аз”, заявява Хуриет.

Попитан защо се е опитал да обвини приятелката си, че тя е карала, мъжът заявява, че тя му е предложила и му казала да бяга. 

Родителите на загиналите: Това бе екзекуция

"Хуриет Сюлейманов се е опитвал да убива и полицаи, като нееднократно е участвал в гонки и пукане на гуми.Той се опитва да мачка хора с колата си, това е стереотип, в който колата е част от него", заяви майката на загиналата Цвети - Валя Гетова. 

Жената казва, че е очаквала, че убиецът на дъщеря й ще избяга и ще се укрие.

"Съгласете се, че човек, лежал 12 присъди в затвора, този човек не го стряска нищо, да хване границите и да напусне страната си е една опция”, коментира Гетова. 

Майката на загиналия Влади - Галя Горянова пък отрече тя и останалите родители да са заплашвали шофьора убиец, като заяви, че те са недоволни от факта, че ги вкарват в оправдателен режим.

Сърцата са ни разбити и съкрушени. Хуриет е убиец на деца. Уби Влади, Цвети и Ники. И осакати Иван за цял живот. Това е било екзекуция. Буквално екзекуция", казва майката.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини