Даниел Вълчев: Няма да се кандидатирам за депутат

Няма да се кандидатира за депутат. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Даниел Вълчев. Той не пропусна да припомни, че има риск да бъдат изтървани основни ценности в държавата. България има нужда от дясно-центристко правителство, каза Даниел Вълчев.

Госпожа Кунева не се е оттеглила от политиката, тя ще пътува из страната за да представи важността на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, отбеляза политикът.

Не можем да отречем, че средната заплата в момента е 1000 лв. Помним времената, когато си подарявахме едва по един дезодорант за рожден ден.

До утре може би ще финализираме разговорите с "Глас народен" на Светослав Витков. Почти е готов списъкът с водачите на листи, в понеделник вероятно ще ги представим. В София вероятно ще сложим някой от лидерите. Не върви сега да казвам имена. Това заяви в "Денят започва" Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите".

Реформаторският блок постави 10 важни въпроса, на които даваме отговори, каза той и даде пример с борбата с корупцията, за която всеки говори, но реални предложения и мерки няма. Даваме конкретни решения, категоричен бе Вълчев и даде приемер с предложение, свързано с антикорупцията –когато едно лице в служебно качество, извършва служебна дейност за него да не важи правилото за забрана да бъде записвано, филмирано, фотографирано, посочи той.

Защо е необходимо да има защита за митничар, за министър, за депутат, когато изпълняват служебните си задължения, попита реторично проф. Вълчев и посочи, че това е начин обществото да реагира на корупцията.

Има най-различни идеи как ще се развива културата, но трябва да си даваме сметка, че ние сме 7 млн. и не знам има ли страна, където един писател може да се издържа от продажба на книги, както и театърът само от билети. Ако ние искаме да запазим културната си идентичност, означава, че трябва да дадем пари за това, заяви проф. Вълчев.

За културата, както и за образованието трябва да се отделят средства, категоричен бе той. Сега някои се сетиха, че трябва да се увеличават заплатите на учителите, а преди няколко месеца, когато се говореше в „Арена Армеец“ за 10% увеличение, стана скандал. Добре, че идват избори да се сетят, коментира проф. Вълчев.

Попитан за служебното правителство, Вълчев заяви, че от конституционна гледна точка основната му задача е да проведе честни избори, както и да не се спира работата в министерствата. Никой не очакваше, че служебният министър на образоанието ще лъже по този начин. Думите му бяха опровергани от Европейската комисия и стана ясно, че няма спирани средства по оперативната програма, добави проф. Вълчев.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини