Каракачанов предлага временен статут за сирийските бежанци

Вижте Европа - Европа се наводни с нелегални имигранти от Африка, от Близкия Изток. Хора, които не желаят да се съобразяват с историята и с християнските традиции. Това заяви в студиото на предаването "Тази сутрин" по БиТиВи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с протестите в Елин Пелин срещу настаняването на сирийско семейство.

Каракачанов подчерта, че подкрепя хората, които не желаят България да се наводни с нелегални имигранти като Германия и Белгия.

Според него българското правителство трябва да дава временен статут на сирийските граждани, който след края на конфликта да отпадне.

Относно отказа на подкрепения от националистите кмет на Елин Пелин да издава документи за адресна регистрация на сирийското семейство, лидерът на ВМРО заяви, че градоначалникът е избран от гражданите на общината и е длъжен да се съобразява с желанията им. Красимир Каракачанов изтъкна спонтанната реакция на хората на площада. Той посочи, че в Елин Пелин има поне 10 мюсюлмани, които са добре интегрирани, защото са дошли още като студенти. Имало обаче и поне 20-30 нелегални.

Запитан не могат ли част от мигрантите да бъдат полезни на България с труда си, Красимир Каракачанов отговори, че не е чул и видял някой от 19 000 нелегални имигранти да обработва земя и да работи.

Помолен за коментар по въпроса има ли преливане на националисти към редиците на ДПС и как се разпределят квотите в коалицията на ВМРО, НФСБ и "Атака", Красимир Каракачанов не пожела да коментира хора от листите на другите партии. Той обаче потвърди казаното в петък, че листите в коалицията са разпределени по равно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини