Избори идват, патриоти се стягат ... границата да затварят

Съпредседателят на коалиция "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че заедно със своите симпатизанти ще блокират границата с Турция поне седмица преди парламентарните избори у нас.

"1000 автобуса се готвят, които ще влизат поетапно от Турция. Ние ще затворим граничните пунктове седмица преди изборите. Ще преградим с жива верига, рейсове и коли. Не може някой да ни се бърка във вътрешните работи по брутален начин", категоричен бе лидерът на ВМРО.

Попитан дали не се притеснява от евентуални арести при блокада на граничните пунктове, Каракачанов отговори: "Нека българската държава да накаже тези, които защитават нейните интереси. Мислите, че ме притеснява това да ме арестува някой ли? Не могат да ме уплашат с арест. Ако държавата не се заеме да реши този проблем, той ще продължава".

Каракачанов е на мнение, че ГЕРБ, БСП и ДПС нямат интерес от обединение на патриотичните партии. Той подчерта, че за пръв път някой ще измести ДПС от ролята на балансьор.

По думите му до ден днешен посланикът на Турция в България се меси във вътрешните работи на страната ни. Каракачанов настоя, че третият мандат за съставяне на правителство, който е трябвало да бъде връчен на "Обединени патриоти", е осуетен след натиск от Анкара, а не от Брюксел. Той има информация за упражнен натиск върху Президентството и Министерския съвет.

Воеводата настоя, че винаги е имало намеса от страна на Турция в изборите, които се провеждат у нас. Според него изселническите организации в Турция се финансират от външното министерство на Турция. Лидерът на ВМРО поясни, че в момента пропагандата е за ДОСТ, а не за ДПС. Според него няма вероятност ДОСТ да влезе в парламента.

"В българския политически живот има доста безгръбначни хора. Българската политическа класа гледа какво ще й кажат отвън", настоя той.

Красимир Каракачанов коментира и присъединяването на бивши патриоти към ДПС.

Той отбеляза, че всичко тече и се променя: "Може би са станали либерали или пък ДПС са станали патриоти".

Попитан дали наистина са обединени "Обединените патриоти", Каракачанов подчерта, че това е коалиция от три партии с различни ръководства.

"Тези три партии са много по-единни от БСП и ГЕРБ с вътрешните им проблеми. Няма как в една коалиция да няма някакви нюанси", заяви той.

Лидерът на ВМРО е убеден, че трябва да се търси национално съгласие, а конфронтацията между ГЕРБ и БСП е напълно безсмислена.

"Сбъркано е нашите политици да се правят на леви и десни, и да заробват държавата", заключи той.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини